Yaz Öğretimi Hakkında (2015-2016)

Değerli Öğrencilerimiz,

Yaz Öğretiminde alabileceğiniz dersler, 3 ders veya 10 krediyle sınırlıdır. Ancak, mezuniyet için en fazla 3 kredisi veya 1 dersi kalan öğrencilerimiz ders yüklerini 3 kredi veya 1 ders daha artırılabilirler.

Yaz Öğretimi için Yapacağınız İşlemler:

1. Yukarıda belirlenen ders ve/veya kredi sınırları içinde, 20-21 Haziran 2016 günlerinde MÜBİS üzerinden derslere kayıt yaptırmanız ve bu kayıtları Danışmanlarınıza onaylatmanız gerekiyor.
  2. Bu tarihlere uymanız, sürecin işlemesi bakımından son derece önemli. Lütfen zamanında başvurun.
  3. Ders kayıtları sonucuna göre, öğrenci sayısı 5 ve üzerinde olan dersler 22 Haziran 2016 günü saat 13:00’te web sayfasında ilan edilecek.
  4. Öğrenim ücretlerini 22 Haziran 2016 saat 13:00 ile 23 Haziran 2016 saat 17:00 arasında İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına yatırmanız gerekiyor.
  5. Bu tarihlere de uymanız çok önemli.
  6. Öğrenim ücreti ödemelerinden sonra, öğrenci sayısı 5 ve üzerinde olan derslerin Yaz Öğretiminde açılması kesinleşmiş demektir.
  7. Açılması kesinleşen derslere ilişkin Haftalık Ders Programları, 24 Haziran 2016 saat 17:00’de Fakülte/Yüksekokul web sayfalarında ilan edilecek.
  8. Haftalık Ders Programları, her birinizin kayıt yaptırdığı şubeler göz önünde bulundurularak çakışma olmayacak şekilde düzenlenecek.
  9. 20-21 Haziran 2016 günlerinde MÜBİS üzerinden başvuru yapan öğrencilerden isteyenler, 27-29 Haziran 2016 tarihleri arasında ilgili Fakülte/Yüksekokula başvurarak kapatılan dersin yerine başka bir derse kayıt yaptırabilecek.
  10. Talep ettiğiniz ve açılması kesinleşen derslere ilişkin öğrenim ücretlerinin iadesi mümkün değildir.
  11. Kapatılan derslere ilişkin öğrenim ücretleri, 11 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ilgili öğrencilerimize iade edilecek.
  12. Başka yükseköğretim kurumlarından Yaz Öğretimi dersi alabilmeniz için yukarıda belirtilen süreçlere uygun olarak kayıt ve ödeme işlemlerini tamamlamış olmanız; ayrıca ilgili derslerin Üniversitemizde açılmamış olması gerektiğini bir kez daha hatırlatırız.
  13. Sormak istediğiniz herhangi bir soru olursa, öncelikli olarak Fakülte/Yüksekokul Sekreterliklerine başvurmanızı öneririz.

Ayrıntılı bilgi için http://www.maltepe.edu.tr/tr/duyuru/yaz-ogretimi