Duyuru- Etkinliklerimiz

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 4. Sınıf Öğrencimiz Yağmur Kınalı’nın Başarısı

Öğrencimiz Yağmur KINALI, Mülteci Destek Derneği ve Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin yürütücüsü olduğu ve Uluslararası Alman İşbirliği Kurumu (GIZ)'nun desteklediği " Together We Stand / Birlikte Güçlüyüz" isimli  liderlik, gönüllülük ve proje yazma/yönetme çalıştayına katılmak için bir yazı hazırlayarak başvuruda bulundu ve programa kabul edildi. Üç günlük eğitimin ardından Suriyeli ve Türkiyeli grupların temasını ve iletişimini arttırmayı amaçlayan dört proje hazırlayarak GIZ İstanbul Koordinatörlüğü'ne projesini sundu.. Sosyal uyumu hedefleyen ve Sultanbeyli ilçesinde gerçekleşecek dört projesi için fon kazanan öğrencimiz kadınlar ve çocuklarla gerçekleştireceği projelerini Şubat 2017 itibariyle Sultanbeyli Mülteciler Derneği'nin de işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Sultanbeyli ilçesinde gerçekleşecek Keçelerden Hayaller Projesinde iki oturumda Türk ve Suriyeli kadınlar ortaklaşa bir bahçe ve gökyüzü yaratacak, birlikte farklı şekil ve dokulardaki keçelerle hayallerini somutlaştırarak birlikte zaman geçireceklerdir. Ortaya çıkan ürünler Mülteciler Derneğinde sergilenecektir.

Suriyeli çocuklar ve Türkiyeli gençlerin katılımıyla gerçekleşecek olan Göçmen Kuşa Bir Ev Projesinde, göç imgelemi kullanılarak çocuklar ve  gençler yeni bir yuva arayışında olan göçmen kuşlara atık plastik ve kartonları kullanarak bir yuva hazırlayacaklardır.

Maltepe Üniversitesi Sosyal hizmet Bölümü öğrencilerinin gönüllü katılımları ve Suriyeli çocukların da  katılımıyla gerçekleşecek olan Parmaklarımda Dünya gönüllülük projesinde çocuklar ve geleceğin sosyal hizmet öğrencileri parmak boyalarla "barış içinde dünya " fikrinden yola çıkarak hayallerini somutlaştıracaktır.

Öğrencimiz Yağmur Kınalı’yı başarısından dolayı kutluyoruz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TC.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ

21 MART DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ ETKİNLİĞİ ve

ATÖLYE ÇALIŞMASI RAPORU

“21 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü”nin anlam ve kapsamı

Dünya Sosyal Hizmet Günü; Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu (IFSW) ve Uluslararası Sosyal Hizmet Okulları Birliği (IASSW) tarafından, sosyal sorunlara dikkat çekmek, sosyal hizmet yararlanıcılarının seslerini duyurmak ve bu ortak değerlerle çalışan sosyal hizmet uzmanlarının dayanışmasını artırmak amacıyla dünyanın farklı ülkelerinde 1983 yılından beri kutlanmaktadır.

Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu (IFSW), Uluslararası Sosyal Hizmet Okulları Birliği (IASSW) ve Uluslararası Sosyal Refah Konseyi (ICSW); sosyal adalet ve sosyal gelişime yönelik ortak hedeflerini ve eylem planlarını Sosyal Hizmet ve Sosyal Gelişme Küresel Gündem metninde ortaya koymaktadırlar. Bu örgütler Küresel Gündem’de her 2 yıl için bir tema belirlemektedirler. 2017-2018 yılları için tema “Toplumsal ve Çevresel Sürdürülebilirliğin Geliştirilmesi”dir. Bu tema çerçevesinde dünyanın beş kıtasında sosyal hizmet uzmanları ve akademisyenler, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda yaşanan küresel, bölgesel ve ulusal sorunlara işaret etmek ve bu alanda uygulanan sosyal hizmet çalışmalarını paylaşmak için bir program hazırlayarak insanların bu konudaki farkındalıklarını artırmayı amaçlamaktadır.